Sitemizde yer alan dosyaları indirmek için tıklayınız...

Müsadereyi kaldıran II. Mahmut’tur.
Hukukun Yazılı Kaynakları: Anayasa, kanun, KYK, tüzük, yönetmelik

1. Türkiye hangi tarihte NATO'ya üye olmuştur?

A) 1948
B) 1952
C) 1965
D) 1970
E) 1973

2. Aşağıdakilerden hangisi AB'ye katılma koşullarından değildir?

A) Demokrasi ile yönetiliyor olmak
B) AB üyelerinin onayını almak
C) Avrupa ülkesi olmak
D) Ekonomik kalkınmışlığı belirli bir limitin altında olmamak
E) Askeri yönden güçlü olmak

 3. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin dünya ba¬rışına katkıda bulunmak için BM'ye bağlı olarak asker gönderdiği ülkelerden değildir?

A) Somali

B) Bosna-Hersek
C) Kosova
D) Arnavutluk
E) Lübnan

4. BM'nin Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinden olmayan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fransa
B) İtalya
C) İngiltere
D) Çin
E) Rusya

5. GAP'a destek veren ve Kemal Derviş'in başkanı olduğu BM kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?

A) UNDP
B) UNIDO
C) UNFPA
D) UNCTAD
E) UNDCP

6. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Konseyi'nin temel organlarından biri değildir?

A) Vesayet Konseyi
B) Bakanlar Komitesi
C) Parlamenterler Asamblesi
D) Sekreterlik
E) Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi

7. KEİ'ye (Karadeniz Ekonomik İşbirliği) üye olmayan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Türkmenistan
B) Azerbaycan
C) Ermenistan
D) Gürcistan
E) Yunanistan

8. Aşağıdakilerden hangisi NATO'nun organlarından değildir?

A) NATO Asamblesi
B) NATO Konseyi
C) NATO Genel Kurulu
D) Savunma Planlama Komitesi
E) Askeri Komite

9. Üye ülkelerinde büyümeyi ve istihdamı artırmaya çalışan ve 1965 yılında faaliyete geçen örgüt aşağıdakilerden hangisidir?

A) KEİ
B) TÜRKSOY
C) OECD
D) GATT
E) WTO

10. Aşağıdakilerden hangisi AVRO'ya geçmeyen ülkelerdendir?

A) İsveç
B) Polonya
C) İspanya
D) Portekiz
E) Avusturya

Cevaplar: 1-B  2-E  3-D  4-B  5-A  6-A  7-A  8-C  9-C  10-A

Yorumlar (2)add comment

ALP188888 said:

0
...
8. SORUNUN CEVABI YANLIŞ SPK NATONUN ORGANINIR...
Mart 29, 2013

gönülll said:

0
...
smilies/smiley.gifÇok yararı oldu. Teşekkürler.
Mart 09, 2012

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

busy

  Bu site KPSS konu anlatımları ve KPSS testlerinden oluşmaktadır. Görüş ve dilekleriniz için lütfen iletişime geçiniz.   2010-2013 © KPSShazirlik.Net