Cumhurbaşkanı Seçimi Görev ve…

7691
NİTELİKLERİ VE TARAFSIZLIĞI Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş ve yüksek öğrenim yapmış…

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)

4896
SPK'nın temel görevi; sermaye piyasasının güven, açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını…

100 Soruda Coğrafi Bölgeler

54761
100 soruluk coğrafi bölgeler testini aşağıdaki ekten indirebilirsiniz... (TAVSİYEDİR)

İslamiyet'ten Önceki Türk…

7697
MÖ 4500: Anav Kültürü MÖ 2500 -1700: Afenesyova Kültürü MÖ 1700 -1200: Andronava Kültürü…


1. a ve b birer doğal sayı olmak üzere; 2a + 5b = 75 olduğuna göre a kaç farklı değer alabilir?

A) 8           B) 7            C) 6              D) 5                         E) 4

 

2. a, b ve c pozitif doğal sayılar olmak üzere;

2a + b + 3c = 25 ve a + c = 6 olarak veriliyor.

Buna göre b'nin alabileceği en büyük değer kaçtır?

A) 5          B) 4              C) 12                 D) 11                  E) 10

 

3. a ve b birer pozitif doğal sayı olmak üzere;

(a - 1) . (9 - b) = 13

olduğuna göre, a + b kaçtır?

A) 6             B) 8               C) 14               D) 20                    E) 22

 

4. a,b ve c birer doğal sayı olmak üzere;

b = 3c ve 3b = 2a

olduğuna göre, (a + b + c) toplamı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) 13              B) 24                C) 34                 D) 40                      E) 42

 

5. Üç basamaklı birbirinden farklı 4 pozitif tam sayının toplamı 525'tir.

Buna göre bu sayıların en büyüğü en çok kaçtır?

A) 222                    B) 212                                C) 202
D) 192                   E) 182

 

6. Üç basamaklı ve birbirinden farklı beş doğal sayının toplamı 940'tır.

Bu sayıların en büyüğü en çok kaçtır?

A) 643                    B) 634                                   C) 534
D) 520                    E) 510

 

7. Üç basamaklı ve rakamları farklı en büyük doğal sayı ile üç basamaklı ve rakamları farklı en küçük doğal sayının toplamı kaçtır?

A) 1009                      B) 1079                             C) 1089
D) 1189                     E) 1279

 

8. x, y, z rakam ve

xy= 15 ve yz = 35

olduğuna göre (x.y.z) çarpımı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 525            B) 225              C) 175                   D) 105                E) 75

 

9. a, b, c pozitif tam sayı olmak üzere

3a + 4b + 5c = 50

eşitliğini sağlayan c'nin en büyük değeri aşağıdakilerden hangisidir?

A) 11                B) 10                    C) 8                      D) 6                    E) 4

 

10. a,b birer tam sayı olmak üzere

3a-2b = 24 ve b < 3

olduğuna göre, a sayısının alabileceği en büyük doğal sayı değeri aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2                   B) 4                    C) 6                       D) 8                          E) 10

 

Ek Bilgi

  • .:

    Cevaplar: 1-B 2-C 3-E 4-C 5-A 6-C 7-C 8-D 9-C 10-D

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Benzer Öğeler (etikete göre)

YUKARI